Islam


religie.startze.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Startze op alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Islam
De islam (Arabisch: الإسلام al-islām) is een monothe´stische godsdienst en een van de drie grote(re) zogenoemde Abrahamitische religies. Het Arabische woord islam betekent letterlijk overgave (aan God) of onderwerping en wijst op het fundamentele, religieuze principe dat een aanhanger van de islam (moslim) zich overgeeft aan Gods wil en wetten. Het voornaamste heilige boek voor moslims is de Koran, waarvan zij geloven dat God de tekst via de GabriŰl aan Mohammed als profeet en boodschapper doorgaf. Het aantal moslims wordt wereldwijd geschat op ruim 1 miljard mensen oftewel 20 procent van de wereldbevolking (2006).

De Koran online, in het Nederlands, (sort of) met geluidsfragmenten, pdf, en me
Kuran, kur'an, kuran-i kerim, kuranikerim, quran, qur'an, al qur'an, holyquran, holy quran, meal, meali, islam, islaam, islamic, muslim, moslem, god, arabic, quran translation, mohammed, muhammed, sure, suresi, ayet, ayeti, dua, duas─▒
http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&kid=11

De Ramadan
Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender en tevens de vastenmaand welke wordt afgesloten met het suikerfeest. wat ramadan bijzonder maakt onder alle maanden is dat het vasten in deze maand 1 van de zuilen van de islam is.
http://www.ramadan.nl/

Islamitische Begrippen
Islamitische Begrippen
http://www.islamitischebegrippen.nl/

MoslimWeb
Moslimweb.nl biedt informatie over islam in het nederlands. op onze site vindt u hadith, fatwa┤s en actuele zaken uit de wereld van islam.
http://www.moslimweb.nl/

Moslima
Moslima
http://www.moslima.nl/

Ontdek Islam
Op deze site zijn er over verschillende islamitische onderwerpen informatie te vinden. wie over de islam wilt leren is hier op de juiste plaats, dit geldt voor zowel de moslims als de niet moslims.
http://www.ontdekislam.nl/islam.php

Ontstaan van de Islam
Ontstaan van de Islam
http://www.redouan.nl/Ontstaan_van_de_Islam.htm

Tips voor nieuwe moslims
Moslimweb.nl biedt informatie over islam in het nederlands. op onze site vindt u hadith, fatwa┤s en actuele zaken uit de wereld van islam.
http://www.moslimweb.nl/

Verhalen bij de Islam
Islam - verhalen. verhalen bij de vijf wereldgodsdiensten. verhalen bij de islam.
http://www.beleven.org/verhalen/lijsten/religie.php?godsdienst=Islam

Door Sandra i.s.m. startze.nl
Er staan 9 links op deze pagina.
web stats
Privacybeleid